skip to Main Content
Alles Over Domeinen En Domein Informatie

Alles over domeinen en domein informatie

Wat is een domein?

Voor de mensen die een website willen bouwen maar niet weten wat een domein is Toopix legt het voor u uit. Een domein kan u eigenlijk het best zien als een adres op het internet. Denk hierbij aan de URL die u intypt om op een website te komen. Het domein van deze website is bijvoorbeeld Toopix.eu.

Het deel acher de punt dus in dit geval achter Toopix is de zogenaamde TLD extensie. Met een eigen domein kunt u ervoor zorgen dat u uw website herkenbaar maakt bij bijvoorbeeld uw doelgroep. Denk daarom goed na over welk domeinnaam u gaat kiezen.

Hoe kom ik aan een eigen domein?

Om te beginnen zijn er veel verschillende webhosting website’s die bij hun webhosting pakket een domein verkopen. Een voorbeeld van een van deze webhosting bedrijven is bijvoorbeeld strato, op strato.nl kunt u een eigen domein aanmaken. Er zijn echter veel meer verschillende webhosting bedrijven en ze kunnen nogal in prijs verschillen. Als u voor een goedkoper optie wilt gaan is Hostgator misschien iets voor u. Een domein is een domein en daar komt niet veel verandering in of u er nou veel of weinig voor betaald. Echter bieden sommige webhosting bedrijven wel andere leuke services aan die u kunt gebruiken bij het maken van uw website. U kunt bijvoorbeeld bij strato een domein kopen en WordPress op uw website zetten.

Hoe achterhaal ik de eigenaar van een domein

Om te beginnen zijn op sommige websites de contactgegevens van de domeinhouder vermeld. Als er echter geen contactgegevens op de website staan kunt u op het whois register opzoeken op wiens naam het domein geregistreerd staat.

Domein

Meestal is dit dan de eigenaar van de website maar het is ook mogelijk dat de website op naam van een bedrijf staat dat gerelateerd is aan de website eigenaar. Vooral de laatste tijd staan domeinnamen vaak op naam van een bedrijf. Als u de eigenaar van de website via een bedrijf wilt achterhalen kunt u natuurlijk contact opnemen met het bedrijf om de werkelijke eigenaar te achterhalen.

Back To Top